Glasschade? Bel 030 - 266 26 14 24/7

Energie besparen met dubbel HR++ triple of met vacuüm glas

Bespaar energiekosten door het vervangen van uw ramen

Er zijn verschillende manieren om te isoleren en daardoor energie te besparen. Een daarvan is goed te kijken naar het glas van uw woning. Er zijn nogal wat mogelijkheden. Veel heeft te maken met de totale kosten en baten van een eventuele vervanging van het glas. Het gaat natuurlijk niet alleen om het glas, ook de bestaande kozijnen kunnen zeer bepalend zijn voor de keuze van welk te gebruiken glas. Beter isolerend glas levert natuurlijk meer rendement op.

Dubbelglas, HR-glas, triple-glas (HR+++) of vacuümglas

De grootste besparing is om enkel glas te vervangen voor isolatieglas, maar ook van 'gewoon' dubbel glas naar HR++ glas of triple glas is een goede manier om energie te besparen. Bij verwarmde ruimtes zoals uw woonkamer, keuken en werkkamer, levert het vervangen van 'gewoon' dubbelglas naar superisolerend glas al een flinke besparing op aan stookkosten.

Dit geldt niet voor onverwarmde ruimtes zoals garage, gang met 'gewoon' dubbel glas, dan is het financieel alleen aantrekkelijk als u uw kozijnen ook wilt vervangen.

Vacuümglas

Vacuümglas is een speciaal soort dubbel glas dat net zo goed isoleert als triple glas, maar veel dunner is. De ruit is ongeveer 8 mm dik: dat is dunner dan al het andere isolatieglas. Vacuümglas is wel een stuk duurder dan HR++ glas of triple glas. Voor monumenten of beschermd stadsgezicht is het een alternatief voor monumentenglas.

Denk ook aan uw kozijnen

Het is niet altijd mogelijk om uw glas alleen te vervangen. Het is daarom belangrijk om hierover goed geïnformeerd te worden over de mogelijkheden.

Om een goede keuze te kunnen maken gebaseerd op de totale kosten, mogelijkheden en de uitstraling van uw woning/gebouw, adviseren wij om een advies afspraak in te plannen bij Buijs Glas.

Voordelen vervanging beglazing

  •  Bespaart energiekosten
  •  Minder kou en tocht, dus meer wooncomfort
  •  Minder geluidsoverlast
  •  Beter beschermd voor inbraak
  •  Uw huis wordt meer waard

Gratis besparingsadvies aanvragen?

Vul het onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.