Glasschade? Bel 030 - 266 26 14 24/7

Meest gestelde vragen

Glas lijkt kleurloos, maar is het niet. Naarmate het glas dikker is, wordt de kleur van glas ook steeds donkerder. HR++ beglazing heeft ook een lichte coating en daardoor weer een andere kleur dan gewoon dubbelglas. Ook is het zo dat tussen de coating van verschillende glasfabrikanten kleine kleurverschillen zijn. Zelfs bij vervanging van beglazing van hetzelfde fabricaat kunnen er ook 'kleine' kleurverschillen ontstaan.

Indien u op het glas met uw hand drukt en de vlekken verplaatsen zich, dan is er sprake van een natuurkundig verschijnsel wat interferentie wordt genoemd. Het is echter geen fabricage fout. Om interferentie te voorkomen wordt bij Isolerend dubbelglas verschillende glasdikten toegepast. Bij HR++ beglazing komt dit al aanzienlijk minder voor en is het toepassen van verschillende glasdikten eigenlijk niet nodig.

Als het glas niet goed wordt geplaatst, dan is de kans aanzienlijk groot dat vocht de randverbinding gaat aantasten en zal het glas op den duur gaan 'lekken'. Dus het plaatsen van HR++-glas kunt u beter overlaten aan een vakman. Ook wordt door de HR++ fabrikant alleen garantie gegeven als de beglazing is geplaatst door een erkend bedrijf zoals Buijs Glas.

Antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: HR++ glas met een spouw van 15mm. Omdat een schuifpui voornamelijk uit glas bestaat, is het aan te raden om glas te kiezen met de beste isolatiewaarde (in dit geval met een lage U-waarde). Soms adviseert een glaszetter om gewoon dubbelglas te nemen (HR+) omdat dit in aanschaf goedkoper is, maar men vergeet u wel te vertellen dat het prijsverschil tussen HR+ en HR++ glas u binnen 1 jaar terugverdient met uw stookkosten.

Een raam exact opmeten vereist enige kennis en secuurheid. Wij adviseren u dan ook om dit door ons te laten uitvoeren.
Indien u vrijblijvend een offerte wil vragen voor het vervangen van uw ramen kunt u onderstaand formulier invullen, wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op voor het maken van een inmeet afspraak.

Ook voor het onderhoud zijn normen en richtlijnen opgesteld. Het is belangrijk voor u om te weten dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (de afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat zijn en eventueel aanwezige beluchtinggaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) schoon en open blijven. Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt om één jaar na plaatsing en vervolgens tenminste eenmaal per jaar maar in ieder geval eenmaal in de drie jaar een inspectie uit te (laten) voeren. Verder is het zaak om bij het schoonmaken van de ramen geen schurende of bijtende middelen te gebruiken.

Een vraag bij glasherstel die Buijs Glas vaak krijgt is: "Ik heb HR++ gevraagd maar ik krijg HR+, waarom?" Dat heeft te maken met het feit dat de HR-classificatie vanaf 1 juli 2008 is gewijzigd. Dit komt voornamelijk voor bij ramen die een kleinere spouw hebben dan 15mm. Veel van deze beglazing had voor 1 juli 2008 een HR++ classificatie en na 1 juli 2008 een HR+ gekregen. Om verwarring te voorkomen is het beter om het over de isolatiewaarde (U-waarde) te hebben dan over HR+ of HR++. Als dat overeenkomt, dan heeft u het juiste nieuwe glas gekregen.